Oamenii legii dau tarcoale minei de uraniu de la Suceava. Supiciuni de spaga incredibila sa te angajezi miner

Un nou scandal stă să izbucnească în Suceava, de data asta la mina de uraniu de la Crucea-Botușana și la Filiala din Suceava a Companiei Naționale a Uraniului, fiind pe cale să cerceteze fapte penale săvârșite în perioada 2018-2019.

Mai precis, investigatorii ar investiga modul în care, deși Compania Națională a Uraniului, societate de importanță strategică pentru statul român, se afla în dificultăți financiare grave și exploatarea minieră devenea nerentabilă, la Suceava s-au făcut angajări pe bandă rulantă. Asta în ciuda faptului că în anul 2016, CNU a primit un ajutor de stat tocmai pentru a disponibiliza mineri. Deci dublă bătaie de joc pe banii românilor!

Potrivit informațiilor care ar fi ajuns la oamenii legii, un număr de aproape 130 de mineri și personal TESA ar fi fost angajați în perioada 2018-2019, fără logică economică și fără criterii bine definite. Adică angajări pe ochi frumoși, făcute la discreția conducătorilor. Mai mult, se pare că unele angajări ar fi fost condiționate de plata unor sume uluitoare, în valută: 7.000 de euro (sau lire sterline, după caz). Banii ar fi ajuns în buzunarele celor care conduceau filiala. Tot acești directori s-ar fi dedulcit și la parandărături cu motorină, lemn de mină și alte achiziții de materiale la prețuri umflate.

Schema Sparanghelului – sau cum să fii și în mină și la muncă în străinătate în același timp

Poate se întreabă cineva de ce un om ar plăti 7.000 de lire sterline șpagă ca să se angajeze miner, poziție din care primește un salariu de 3.500 de lei lunar. Răspunsul stă într-o schemă incredibilă pusă la cale în Suceava: o bună parte din acești proaspăt angajați ar fi fost și pontați în fals, pentru a putea să primească bani de la societate, în timp ce ei ar fi fost plecați la muncă în străinătate, pentru diverse munci sezoniere, precum culegerea sparanghelului. Adică, pe hârtie oamenii figurau că scot minereu de uraniu din munte, dar în fapt erau în Germania, Italia sau alte state din vestul Europei. Astfel, oamenii primeau bani ilegal de la Compania Uraniului, bani pe care, spun sursele fantome.info, îi împărțeau și oamenii din conducerea suceveană a societății.

Sursa foto: Facebook

Lasa comentariu