Se intampla in Suceava: Scene ca in Vestul Salbatic din America secolului XIX! Sunt implicati politisti de la rutiera care cer „taxe de protectie” de la soferi!

Pe adresa redacției a sosit o relatare incredibilă despre evenimente care s-au întâmplat în anul 2019 și care pot explica de ce județul Suceava pare să fi ajuns polul problemelor din România, de la tăieri ilegale de sute de hectare de păduri, la corupție, la angajări pe pile sau testatul și vaccinatul anti-covid sărind peste rând!

Iată povestea, așa cum ne-a fost ea relatată de către unul dintre participanți:

 

Doi frați, Petru și Pavel Pașcaniuc, se află într-o mașină mai răsărită, un BMW, în august 2019 pe direcția Pojorâta-Câmpulung Moldovenesc. În dreptul intersecției cu localitatea Fundu Moldovei au fost opriți de către o patrulă a poliției din care făceau parte doi agenți de poliție care lucrează la Secția de Poliție Pojorâta. Nu vom da numele agenților, ci doar inițialele lor: H.V și M.V.

Cei doi agenţi le solicită fraților Pașcaniunc să le prezinte documentele. Unul dintre agenți descoperă că mașina nu avea I.T.P. valabil, spunându-le celor doi că nu va lua măsurile legale împotriva lor dacă ar fi de acord să îi dea 200 lei. Frații cad de acord și dau banii agentului de poliție.

Trei luni mai târziu, pe 22 noiembrie 2019, frații Pașcaniuc se deplatează cu basculanta firmei lor pe direcţia Sadova-Pojorâta, fără a avea încărcătură. În apropiere de intersecţia cu Holohoşca, sunt opriți de către un echipaj de poliţie format tot din agenții de poliție de mai sus. De data aceasta, agenții le-au cerut celor doi frați să le predea diagramele de traseu și documentele personale. Petru Pașcaniuc le-a spus celor doi agenți de poliţie că poate să le prezinte foaia de concediu şi diagrama din aparat, însă agentul H.V i-a spus să nu scoată diagrama din aparat întrucât nu avea ştampila la el care trebuia să fie aplicată pe diagramă. Ulterior, agentul H.V i-a spus lui Petru Pașcaniuc că îi va aplica o amendă contravenţională pentru neprezentarea diagramei de traseu (deși acesta fusese de acord să i-o pună la dispoziție), precum şi pentru faptul că în acel moment autobasculanta nu îndeplinea condiţiile de greutate maximă autorizată pentru acel segment de drum public. Astfel, agentul a întocmit două procese verbale de contravenţie şi i-a cerut lui Petru Pașcaniuc să le semneze. Cele 2 procese verbale de contravenţie prevedeau amenzi de 4.000 lei pentru neprezentarea diagramei de traseu, respectiv 870 lei pentru restricţie de tonaj. Sub presiunile exercitate de agent, șoferul Petru Pașcaniuc a semnat cele două procese verbale de contravenţie, iar fratele său le-a semnat în calitate de martor-asistent. După aceasta, cei doi frați au fost lăsați să plece din zonă.

După o oră, frații au revenit cu un autoturism în zona localităţii Pojorâta şi au observat că în apropiere de intersecţia cu localitatea Fundu Moldovei, acelaşi echipaj de politie format din agenţii enumerați, opriseră un TIR la volanul căruia se afla Ursescu Dorel, pe care aceștia îl cunoșteau. TIR-ul a rămas staționat în jur de 2 ore, timp în care cei doi frați au supravegheat de la distanţă ceea ce se întâmplă. Într-un final, cei doi agenți de poliție l-au lăsat pe Ursescu Dorel să plece. Petru Pașcaniuc l-a sunat pe Ursescu Dorel şi l-a întrebat ce s-a întâmplat. Acesta i-a spus că fusese oprit în trafic de către agenţii de poliţie H.V și M.V , care i-au descoperit un alt card în tahograf decât cel personal. De asemenea, acesta a spus că cei doi agenți i-au spus că riscă să primească o amendă de 9.000 lei, motiv pentru care i-ar fi propus să le dea o sumă de bani mai mică. Șoferul de tir le-a spus că le-a dat celor doi polițiști o sumă de bani, fără însă a spune cât anume. În urma acestui lucru cei doi agenţi de poliţie au luat măsura aplicării unui avertisment pentru lipsa trusei medicale şi a extinctorului pentru a motiva oprirea acestuia în trafic și a staționării îndelungate. Tot în cadrul discuției telefonice, șoferul de TIR a mai spus că pentru a scăpa de sancţiunea contravenţională, l-a sunat pe F.V (cumnatul agentului M.V), care, la rândul său l-a apelat pe M.V și l-a rugat pe acesta să aplice o sancţiune mai mic.

Petru Pașcaniuc a relatat că a înregistrat întreaga convorbire purtată cu șoferul de tir pe telefonul său mobil, punând toate aceste probe la dispoziția Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care, până în prezent nu a luat măsuri cu privire la cei doi agenți de poliție deși a trecut mai mult de un an de la săvârșirea faptelor.

După aceste întâmplări, cei doi frați au mai fost opriţi în trafic de către agenţii de poliţie H.V și M.V, care i-au ameninţat că, în cazul în care refuză să le dea “atenţia” cuvenită, le vor acorda același “tratament”, sancționându-i de câte ori au ocazia.

Deși cei doi frați au solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava să le comunice care este stadiul cercetărilor în cauză, instituția nu le-a dat un răspuns.

Având în vedere aceste lucruri cei doi frați s-au adresat redacției noastre pentru a aduce la cunoștința cititorilor ceea ce este cunoscut că se întâmplă de mult timp în cadrul Poliției comunei Pojorâta, cu speranța că autoritățile competente vor lua măsurile legale și vor opri abuzurile comise de aceștia.

Lasa comentariu