REVOLTATOR! Se sesizeaza cineva?! Cum isi face de cap o retea infractionala din judetul Suceava. Sunt implicati inclusiv magistrati!

Fantome.info a primit o sesizare revoltatoare, de la o victima a unei caracatite care nu poate fi definita altfel decat “mafioata”, din judetul Suceava.

Facem cunoscute aceste fapte, in speranta ca autoritatile statului de drept nu dorm si se vor seziza pentru a pune capat acestei situatii!

„Buna ziua! Sunt o victima a escrocheriilor facute pe raza judetului Suceava de catre o retea infractionala coordonata de catre executorul judecatoresc Calin Ovidiu, formata din notari publici, judecatori si reprezentanti ai unor firme “fantoma”, ale caror singur rol este acela de a se îmbogati peste noapte din munca de ani de zile a unor oameni onesti. Atentie, acesta nu este un caz singular! În situatia mea sunt zeci de persoane care au avut de suferit si s-au îndreptat catre institutiile legale de aplicare a legii, însa cei mai multi fara succes tocmai din cauza influentei exercitate de aceste persoane asupra institutiilor însarcinate cu aplicarea legii în judetul Suceava.

Executor judecatoresc Calin Ovidiu (sursa Facebook)

Executorul judecatoresc Calin Ovidiu este un personaj cu notorietate în cadrul judetului Suceava si nu numai, fiind totodata administrator al firmei Multiconsult IPURL cu sediul social în municipiul Suceava, str. Universitatii, nr. 8 A, sc. C, ap. 5-6, jud. Suceava, firma care este specializata în: recuperari de creanta, consultanta în domeniul insolventei, consultanta juridica, lichidari voluntare, lichidari administrative, lichidari judiciare, reorganizari judiciare, întocmire plan de reorganizare, falimentul si lichidarea judiciara.

În acest caz infractiunea de spalare de bani este de cele mai multe ori legata de infractiuni comise de „asociati” ai executorului judecatoresc Calin Ovidiu, care adera la grupul infractional si care obtin venituri ilicite din comiterea de evaziune fiscala, camata, înselaciune, bancruta frauduloasa. Prin actiunile de executare silita valorile si bunurile dobandite în urma savarsirii de fapte penale producatoare de mari venituri sunt reintroduse în circuitul civil, fiind disimulata provenienta lor reala. Astfel faptele executorului judecatoresc Calin Ovidiu de a organiza licitatii fictive, în urma carora au fost întocmite acte de adjudecare ale unor bunuri legal sechestrate, în frauda creditorilor si în scopul disimularii originii ilicite a acestora (bunuri mobile si imobile provenite din comiterea de infractiuni ce au fost înstrainate succesiv folosind metoda suveica prin firmele detinute sau controlate de un alt membru al grupului infractional organizat, fiind în cele din urma dobandite si ajungand în proprietatea si folosinta acestuia din urma) întrunesc conditiile de tipicitate ale infractiunii de spalare a banilor, în concurs cu infractiunile de abuz în serviciu, complicitate la evaziune fiscala, bancruta frauduloasa.

În fapt, firma Multiconsult IPURL, prin executorul judecatoresc Calin Ovidiu, a actionat în calitate de lichidator judiciar al mai multor firme sucevene, în baza unor întelegeri fictive cu administratorii societatilor supuse procedurilor de insolventa. Un astfel de caz este cel al controversatului afacerist sucevean Bujorean Costel, care în calitate de administrator al S.C. COMPLEX ZIMBRUL SRL Suceava, C.U.I. 15332059 (înfiintata în anul 2003) a apelat la serviciile executorului judecatoresc Calin Ovidiu, care, în cursul anului 2019, în calitate de lichidator judiciar al firmei afaceristului sucevean, a scos la vanzare, o casa cu teren aferent, situata în localitatea Bosanci, judetul Suceava. În urma organizarii procedurii de licitatie publica si a întelegerii anterioare dintre Bujorean Costel si executorul judecatoresc Calin Ovidiu, la licitatia cu strigare a participat un complice al celui din urma, respectiv numitul Abogatoae Gheorghe, administrator al Plopagro-Expres S.R.L. Plopeni, judetul Suceava (consilier local din partea P.N.L. la Primaria orasului Salcea), care dupa participari succesive la licitatie, a achizitionat imobilul în cauza pentru Bujorean Costel, la un pret cu aproape 50000 de euro mai putin decat era valoarea de piata reala a acesteia, bani care s-au împartit ulterior între membrii gruparii.

Costel Bujoreanu (sursa mass-media)

blank

Abogatoae Gheorghe (sursa Facebook)

Costel Bujorean nu este la prima abatere. În trecut, acesta, în calitate de administrator al firmei SC Servicii Comerciale SRL Suceava, a fost acuzat de procurorii D.N.A. de comiterea a doua infractiuni, respectiv complicitate la abuz în serviciu si evaziune fiscala. Prima fapta consta în aceea ca i-ar fi ajutat pe mai marii IPJ Suceava sa cumpere un imobil la un pret supraevaluat, ceea ce ar fi condus la un prejudiciu de 58 de miliarde de lei vechi la bugetul de stat.

Situatii similare celei mai sus-prezentate au vizat de asemenea imobile si terenuri vandute tot prin proceduri de executare silita organizate de acelasi executor judecatoresc Calin Ovidiu pe raza municipiului Suceava, unor întreprinderi individuale “fantoma” administrate de “asociati” ai acestuia. Exemplificam în acest sens P.F.A. “Maruneac V. Lucian-Mihai” (cu sediul în municipiul Suceava, str. Tineretului, nr. 3, bloc 38, scara F, apartament 10, data înfiintarii 24.02.2009), P.F.A. “Ciorba V.Cristina” (cu sediul social în municipiul Radauti, str. Volovatului, nr. 23, data înfiintarii 31.01.2018, fara un obiect de activitate concludent) si ale caror singure roluri sunt acelea de a participa la licitatii trucate si de a cumpara bunuri mult subevaluate, care mai apoi se reîntorc la vechii proprietari sau sunt vandute mai departe, profitul fiind împartit de toti membrii gruparii.

blank

Maruneac Mihai (sursa Facebook)

 

Interesant este faptul ca majoritatea contractelor de vanzare-cumparare astfel întocmite, au fost autentificate în cadrul Biroului Individual Notarial “Dîmbu D. Bogdan-Dumitru” (avand sediul în mun. Falticeni, str. Republicii, bl, 32), nimeni altul decat fiul fostului procuror sucevean Dumitru Dîmbu, acuzat de D.N.A. de savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, favorizarea faptuitorului, com­plicitate la santaj, instigare la compromiterea intereselor justitiei, abuz în serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit, instigare la abuz în serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, de bunuri ori alte foloase necuvenite. De unde tragem concluzia ca “aschia nu sare departe de trunchi”.

blank

Notar public Dîmbu Bogdan (sursa Facebook)

Astfel ca, dupa aproape sase ani de la declansarea “celui mai mare scandal de coruptie din Suceava”, dosarul în care fostul primar radautean Aurel Olarean, fostul  procuror sef al Sectiei de cercetari penale a Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, Dumitru Dîmbu, omul de afaceri Costel Babiuc, doi magistrati de la Judecatoria Radauti  – Bogdan Barbuta si Daniela Prandea – au fost acuzati alaturi de alte persoane de implicarea într-o grupare care a pus la cale mari afaceri cu terenuri în zona Radauti, a intrat, în sfarsit, la judecarea pe fond.

blank

Fostul procuror sucevean Dîmbu Dumitru (sursa mass-media)

Va rog sa faceti cunoscute aceste aspecte la nivel national întrucat pe plan local ele sunt musamalizate de catre persoanele care ar trebui sa ia masurile legale tocmai datorita influentei pe care o exercita membrii gruparii mai sus-prezentate. Sunt sigur ca, de îndata ce aceste aspecte vor fi aduse la cunostinta publicului larg, vor aparea si alte victime ale acestei grupari infractionale.

Va multumesc!”

 

1 thought on “REVOLTATOR! Se sesizeaza cineva?! Cum isi face de cap o retea infractionala din judetul Suceava. Sunt implicati inclusiv magistrati!

Lasa comentariu