„Cernobilul Oltului” – groapa de gunoi de la Balteni

In localitatea Balteni, judetul Olt, oamenii freamata de indignare in legatura cu groapa de gunoi, care le fusese vanduta in urma cu cativa ani drept singura sansa de dezvoltare a comunei, un factor de generare de locuri de munca si folosita ca pretext de mandrie drept „cea mai mare halda de gunoi din sud-vestul tarii”.

Pentru aceasta groapa de gunoi, oamenii din Balteni au cedat cu titlu gratuit terenuri catre Consiliul Judetean, iar in loc sa primeasca parte din veniturile societatii care administreaza groapa de gunoi au ramas cu buza umflata. Mai mult, oamenii vor plati si taxa de gunoi, in conditiile in care zeci de masini de gunoi le traverseaza zilnic comuna in drum spre groapa de gunoi.

„Cea mai mare halda de gunoi din sud-vestul tarii” incepe se sa se degradeze, animale care beau apa din preajma gropii incep de moara, iar mirosul din comuna devine de nerespirat.

Intre timp, oamenii sustin ca primarul se tine de petrecut, fiind prins beat la volan, fapta pentru care i s-a intocmit dosar penal. Nu este singura fapta ilegala a primarului. Mai sunt si plati nelegale de zeci de mii de lei la firme de casa pentru lucrari neexecutate.

Lasa comentariu