Primarul Mutu al lu’ Gheorghita al lu’ Vasiloi. Ce se intampla cand omul clanului castiga alegerile intr-un sector din Capitala

In timp ce ministrul de Interne Marcel Vela, teatral si inofensiv, posteaza poze cu animalute pe facebook, clanurile interlope – parteneri de negociere directa ai sefilor Politiei Romane – au recastigat puterea in Capitala la un nivel pe care doar Camatarii il mai atinsesera in anii 2000. Insa, spre deosebire de epoca in care Nutu Camataru era consultat la numirea sefului Politiei Capitalei, clanurile anului 2020 controleaza nu doar zone de influenta, ci si institutii ale administratiei publice locale. Desi presa a relatat ca Primaria Sectorului 4 e intesata de membri ai clanului Sportivilor, iar directorii lui Baluta apar in fotografii cu interlopi notorii, administratia unui alt sector din Bucuresti pare sa fie detinuta in intregime – incluzand si primarul – de unul dintre cele mai agresive clanuri mafiote. Sectorul 6 este condus de primarul PSD Gabriel Mutu, insa Gabriel Mutu este condus, la randul sau, de clanul Vasiloi.

Mutu, traseist PNL – PLD – PDL – PSD, mereu loial clanului Vasiloi

Clanul Vasiloi se ocupa – dincolo de activitatile specifice criminalitatii organizate, adica trafic de fiinte, taxe de protectie, camatarie etc – de mai multe afaceri conectate la administratia publica locala. Daca in perioada mandatului fostului edil Poteras, clanul avea exclusivitate pe piata ridicarilor de masini din sectorul 6, prin alegerea lui Gabriel Mutu in 2016, clanul Vasiloi a obtinut si mandatul de primar.

Parteneriatul dintre unii politicieni si lumea interlopa functioneaza de cateva decenii pentru ca in campania electorala banii cash ai clanurilor sunt mai valorosi decat orice donatie oferita in mod transparent de oamenii de afaceri onesti. Insa de la o astfel de colaborare – de care nu e strain nici fostul premier Adrian Nastase, cel care a obtinut in anii 2000 sume impresionante, cash, de la Nutu si Sile Camataru – si pana la apartenenta directa la clan a unui politician ales e o distanta considerabila pe care putini oameni politici s-au incumetat sa o parcurga. Gabriel Mutu este unul dintre acestia.

De-a lungul timpului, in functie de interesele momentului – un mandat de parlamentar, de exemplu, in pragul urmaririi penale, sau unul de primar, cand trebuie sa achite datorii catre lumea interlopa – Gabriel Mutu a migrat de la PNL la PLD (factiunea Stolojan), ajungand apoi in PDL (mandat de senator) doar pentru a se inscrie in final in PSD (mandat de primar).

Omul clanului pe scaunul primarului. Cum il rasplateste Mutu pe cel care si-a asumat explicit relatia cu clanul Vasiloi

Fost proprietar de magazine de amanet si acuzat ca si-ar fi contruit un renume in Bucuresti ca recuperator, primarul Sectorului 6 a fost finantat in campania electorala de clanul Vasiloi care, prin unul dintre proprietarii Ilcor Auto Eco, i-a pus la dispozitie candidatului Mutu un sediu secundar de campanie in 2016. Schema gandita pentru a evita asocierea dintre pesedistul Mutu si oamenii clanului Vasiloi a inclus semnarea unor contracte-paravan de catre unul dintre consilierii locali din sectorul 6, Ion Tanasuica, pe care il regasim si patru ani mai tarziu candidat pe lista PSD.

Pentru meritele deosebite in intermedierea relatiilor cu firmele clanului si pentru ca si-a asumat expunerea publica printr-un contract cu partenerul de afaceri al ginerului lui Gheorghita al lui Vasiloi, Tanasuica a fost recompesat de Mutu cu un post de director general in Primaria Sectorului 6 si mai multe contracte atribuite firmei concubinei lui Tanasuica, Denisa Florescu, prin Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si prin Administratia Scolilor Sector 6 .

De asemenea, fiului pesedistului Ion Tanasuica, Mihai Tanasuica, i-au fost servite o serie de contracte prin Administratia Fondului Locativ Sector 6 si, din nou, prin Administratia Scolilor.

Dupa preluarea mandatului de primar, Gabriel Mutu a revigorat contractele pe care Ion Cornel Petrut (ginerele lui Gheorghe Dinca zis Gheorghita al lui Vasiloi), Ilie Potecaru sau Victor Viorel Vieru – interfetele clanului Vasiloi – le aveau in sector inca de pe vremea lui Poteras.

Restaurantul clanului Vasiloi, sediul central al coruptiei din Sectorul 6

Cunoscut anterior sub numele Barlogul Lupilor, restaurantul clanului Vasiloi s-a rebotezat recent Le Blanc, insinuand renasterea imaculata a clanului sub forma unui grup de firme, nu a unei grupari de crima organizata. In fapt, cei din clanul Vasiloi au fost intotdeauna preocupati de imaginea publica, unul dintre ”oamenii de afaceri” ai clanului incercandu-si chiar norocul electoral la alegerile parlamentare din 2012. Din partea PP-DD. N-are insa culoare politica. A facut bani cu PDL-ul lui Poteras – retrocedari si ridicari de masini – si a prosperat sub PSD-ul lui Mutu primind contracte, direct sau prin interpusi, de la majoritatea directiilor din primarie.

Il cheama Ilie Potecaru, detine marca ”Barlogul lupilor” si e partenerul preferat de afaceri al lui Ion Cornel Petrut, ginerele lui Gheorghita al lui Vasiloi. Impreuna sunt patronii localului frecventat de interlopi, politicieni patati sau politisti corupti, desi niciunul dintre cei doi n-a aparut vreodata ca asociat sau administrator al firmei care gestioneaza restaurantul.

Mason cunoscut, Ilie Potecaru a devenit frate cu Gabriel Mutu si in loja si in clan. Apoi si-a transformat propria carciuma in templu masonic. Barlogul lupilor devenea, o noapte pe saptamana, barlogul fratilor masoni. In toate celelalte zile, ramanea templul coruptiei. Aici s-a negociat recent spaga de la Unifarm, aici se intalneau in urma cu multi ani sefii serviciului secret al Ministerului de Interne cu puscariabilii PSD.

Frate in masonerie, subordonat in clan. De ce a avut nevoie Regele blocurilor de primarul sau personal in sectorul 6  

De la infiintare pana in 2018, restaurantul lui Potecaru si al ginerului lui Gheorghita al lui Vasiloi a avut un singur patron oficial, pe Marius Daniel Grecu. ”Sagetata” a lui Potecaru, Grecu figura si in alte societati comerciale interesante, dintre care amintim SC Smart House Concept SRL, unde il regasim in actionariat alaturi de Petre Niculae si, evident, Ion Cornel Petrut. Daca despre Ion Cornel Petrut am stabilit deja ca e ginerele celebrului Gheorghita al lui Vasiloi (consacrat odata cu rafuiala dintre clanuri din august ’99, soldata cu 3 victime), despre Petre Niculae trebuie sa spunem ca e unul dintre cei mai importanti ”dezvoltatori imobiliari” ai sectorului 6.

Atat de important incat, dupa ce a construit proiectele imobiliare 19th Residence (zona pasajului Basarab) si 20th Residence (zona podului Ciurel), a considerat ca pentru ambitiile sale urmatoare are nevoie de un primar personal, ales in 2016: Gabriel Mutu. In 2017 reuseste sa obtina – printr-o firma in care il regasim din nou pe Grecu, sageata lui Potecaru – 4000 mp pe Splaiul Independentei, ca urmare a divizarii companiei Softchim din Capitala. Urmeaza cativa ani extremi de productivi.

In total, pana in 2020, Petre Niculae dezvoltase 25 de proiecte imobiliare in Bucuresti, majoritatea in Sectorul 6.

Mutu, pesedist cu jumatate de norma, om al clanului full-time

Alegerile locale din 2020 il gasesc pe traseistul Gabriel Mutu in fata unei situatii delicate. Obisnuit sa raspunda comenzilor venite pe filiera Vasiloi, a uitat de cealalta grupa careia ii apartine: PSD. Acesta e motivul pentru care, exceptandu-i pe juniorii de la TSD Sector 6, Mutu nu se mai bucura decat de increderea catorva seniori ai filialei, interesati direct de viitorul lui Mutu de care sunt obilical legati. Directorul Tanasuica, un functionar public candidat la consiliul local, e un exemplu pe care l-am prezentat mai devreme. Aghiotantul Adrian Vigheciu, un pedelist convertit la PSD, impus city-manager de Mutu, e alt exemplu. Si lista sustinatorilor din partid se apropie de final. Continua insa, cu multe nume, lista clanului.

1 thought on “Primarul Mutu al lu’ Gheorghita al lu’ Vasiloi. Ce se intampla cand omul clanului castiga alegerile intr-un sector din Capitala

Lasa comentariu