Cel putin o filiala ProRomania s-a privatizat electoral. Cu cat se vand locurile ”bune” de pe lista intr-un sector din Capitala

Nu-s multi oameni in ProRomania, dar sunt destui candidati, mai ales daca raportam numarul acestora la procentele partidului. Si pentru ca, indiferent de sanse, campania costa, unii dintre oamenii propusi de Victor Ponta la alegerile locale si-au scos organizatia la produs, introducand cotizatii speciale pentru cei care viseaza sa devina consilieri locali.

 

Anca Balasoiu – o doamna pe care nici colegii de partid nu sunt siguri ca o pot recunoaste facial – este modul prin care Victor Ponta s-a decis sa cedeze lupta in Sectorul 6 in fata actualului primar PSD, Gabriel Mutu. Doamna in cauza, despre care exista o informatie publica, anume ca e licentiata in stiinte juridice, a scos la vanzare, la pret progresiv, mandatele de consilieri locali din sector. Si poate o astfel de practica n-ar surprinde pe nimeni in an electoral, daca situatia din ProRomania Sector 6 n-ar fi la intersectia dintre penibil, comic si penal.

Pe scurt, surse din partid au confirmat pentru fantome.info ca doamna Anca ”Nimeni ” Balasoiu pretinde sub forma de cotizatie sume in valoare de 1500 de lei pentru toti doritorii de mandate de consilieri locali aflati pe locurile eligibile si doar 1000 de lei de la cei dispusi sa candideze pe locurile ”la bataie”.

Si acum, pe larg.

Situatia e penibila pentru ca numarul atat de mic de membrii ai filialei face ca toata aceasta strangere de fonduri sub forma unor cotizatii impuse sa nu adune o suma importanta, in bugetul  organizatiei ajungand mai putini bani decat ar putea dona lejer, fara sa simta, doar din indemnizatie, un singur parlamentar al partidului.

Apoi, ideea Ancai Balasoiu e comica: nici primele doua pozitii de pe lista de consilieri locali nu sunt garantate ca fiind eligibile, dar lidera anonima a organizatiei Sector 6 ar pretinde cotizatiile ”mari” de la primii 5 aflati pe lista, iar cele mai modeste, de doar 1000 de lei, de la candidatii aflati pana pe pozitia 11 de pe lista, inclusiv.

Si, intr-un final, cum ii sade bine unui politician proaspat, gestul – daca se confirma informatiile livrate de sursele fantome.info – e si usor penal, avand in vedere ca nu poti conditiona financiar candidatura unui membru validat de forurile statutare ale formatiunii pe lista electorala. Poti doar pretinde cotizatia stabilita de partid in mod egal si legal. Dar nu poti vinde ”locurile bune” de pe lista celui care ofera mai mult. Poate doamna Balasoiu, despre care nu stim decat ca e jurista, ar fi trebuit sa invete regulile astea elementare in facultate, ca-n partid n-a petrecut destul timp incat sa invete ceva.

Lasa comentariu