Adrian Moraru si Violeta Alexandru

Protejata lui Orban isi impune partenerul de afaceri candidat la o primarie de sector

”Alianta Dreptei” a mazilit singurul candidat cu sanse impotriva lui Robert Negoita, pe Ana Ciceala (USR), pentru a-l impune candidat pe Adrian Moraru, fost partener de afaceri al Violetei Alexandru (PNL) și consilier al ministrului de Interne din guvernul tehnocrat Dragos Tudorache (PLUS)

Negocierile dintre PNL si alianta USR-PLUS au dus la desemnarea unor candidati fara sanse, irelevanti politic, al caror singur rol este acela de a bloca participarea in alegeri a unor politicieni cu procente in sondaje, dar incomozi pentru partid. O astfel de situatie s-a petrecut si in sector 3 al Capitalei, acolo unde Dan Barna a decis sa renunte la candidatul Ana Ciceala – consilierul general autor al actiunii in instanta impotriva companiilor municipale infiintate de Gabriela Firea – in favoarea unui candidat desemnat de PNL. Cum Ciceala  – partenera de viata a senatorului USR Mihai Gotiu – nu face parte din ”team Barna”, pentru liderul USR miza o reprezenta blocarea candidaturii acesteia, nu desemnarea unui candidat periculos pentru actualul primar Negoita. Iar inlocuitorul liberal al Anei Ciceala a devenit Adrian Moraru, fost director al Institutului pentru Politici Publice (IPP), condus anterior de sefa PNL Bucuresti, Violeta Alexandru.

Moraru, implicat in remilitarizarea serviciului secret al Ministerului de Interne

Devenit consilier al Ministrului Muncii, Adrian Moraru si-a urmat politic in PNL fostul sef din ”societatea civila”, pe Violeta Alexandru. Insa Moraru, desemnat candidatul PNL la primaria sectorului 3, nu este la prima aventura guvernamentala. In mandatul guvernului tehnocrat, cand ”sefa” Violeta Alexandru a preluat portofoliul Dialogului Social, Moraru a fost cooptat in Ministerul Afacerilor Interne in postul de consilier al ministrului. A urmat apoi remilitarizarea Directiei Informatii si Protectie de Interna, serviciul secret al Ministerului de Interne. La acea data (octombrie 2016), Tudorache, ministrul de Interne din Guvernul Ciolos, era intens criticat pentru renuntarea la practica europeana a demilitarizarii unei componente esentiale a Ministerului de Interne, o conditie esentiala a aderarii la Uniunea Europeana. Consilierul sau, la acea data, era Adrian Moraru, fostul colaborator al ministrului pentru Dialog Social, Violeta Alexandru. Intre timp, Alexandru a devenit presedintele PNL Bucuresti si ministru al Muncii in Guvernul Orban, iar Moraru s-a mutat de ministerul de Interne la cel condus de fosta sa sefa de la IPP:

Protejata lui Orban isi impune politic partenerul de business

Moraru si Alexandru n-au colaborat doar politic sau ong-istic de-a lungul timpului. De fapt, in jurul asa-zisului Institut pentru Politici Publici (IPP) functiona si o societate comerciala cu raspundere limitata denumita sugestiv SC IPP Consultin Unit SRL, o firma care oferea consultanta inclusiv celor pe care ONG-ul cu acelasi nume ii monitoriza.

Firma, asa cum firgureaza in documentele oficiale, era impartita intre Violeta Alexandru (34% din partile sociale), Adrian Moraru (32%) si Elena Tudose (34%). Intrata in guvernul Ciolos, Alexandru si-a vandut partea din firma Elenei Tudose pentru 170 de lei.

Specialistul PNL, licentiat la universitatea anonima ”Atheneum”

Adrian Moraru, candidatul PNL la primaria sectorului 3, se prezinta ca un expert al politicilor publice pentru ca a activat in institutul omonim, dar putini stiu ca pregatirea sa academica s-a derulat in cadrul unei institutii private cu o repotatie extrem de proasta. Universitatea ”Atheneum”, o fabrica de diplome prezenta in topul celor mai proaste institutii de invatamant din Romania, este locul in care Adrian Moraru s-a desavarsit ca ”specialist” in Administratie Publica.

1 thought on “Protejata lui Orban isi impune partenerul de afaceri candidat la o primarie de sector

Lasa comentariu