thumbs

Unu din doi europeni intentioneaza sa amane cumpararea unei masini in urmatoarea perioada

Mai mult de jumatate dintre europeni (52%) intentioneaza sa amane cumpararea unui vehicul nou si sustin ca il vor pastra pe cel actual mai mult decat era prevazut initial, in contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, cei mai prudenti in ceea ce priveste comportamentul de cumparare se dovedesc a fi polonezii (68%), urmati de irlandezi (61%) si de spanioli (60%), potrivit unui studiu realizat de Deloitte in a doua jumatate a lunii iunie, pe un esantion de 18.000 de respondenti din 18 tari, dintre care noua state europene – Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia si Spania.

Datele indica, de asemenea, ca pandemia influenteaza puternic si serviciile si produsele legate de domeniul transportului, companiile de ride-hailing fiind cele mai afectate, avand in vedere ca aproape jumatate dintre consumatorii europeni (45%) intentioneaza sa limiteze folosirea serviciilor oferite de acestea. Mai mult, analiza arata ca redresarea companiilor de transport aerian va fi lenta, deoarece, in acest moment, doar 27% dintre europeni se simt in siguranta sa apeleze la serviciile lor. In acelasi timp, mai mult de un sfert dintre spanioli, italieni, britanici si irlandezi intentioneaza sa amane achizitionarea de servicii periodice de intretinere pentru vehicule si 8% dintre europeni planuiesc sa cheltuiasca mai putin pe combustibil in urmatoarele patru saptamani.

„Toate sectoarele legate de mobilitate au fost puternic zguduite de recenta criza sanitara, de la jucatorii din industria auto, la companiile aeriene, de ride-hailing si serviciile adiacente. Toti acesti actori economici cauta sa atenueze efectele pandemiei de COVID-19 prin solutii care variaza de la extinderea catre noi domenii – cum este cazul unor jucatori din industria auto care si-au adaptat liniile de productie pentru fabricarea de echipamente medicale – pana la regandirea strategiilor si accelerarea capacitatii de adaptare la nou, cum este cazul companiei Bolt, care a introdus bicicletele electrice in gama sa de servicii oferite clientilor. In Romania, asistam deja la un comportament mai prudent din partea consumatorilor, confirmat de o atitudine precauta cu privire la cheltuieli si de o scadere semnificativa a numarului de vehicule inmatriculate”, explica Ciprian Gavriliu, Partener Deloitte Romania, Lider al Serviciilor de Consultanta pentru Sectorul Auto.

Pandemia de COVID-19 a crescut importanta proprietatii asupra unui vehicul, astfel ca aproape trei sferturi dintre consumatorii europeni (72%) considera ca detinerea unei masini este valoroasa in aceasta perioada. In acest context, mai mult de jumatate dintre europeni (54%) intentioneaza sa limiteze utilizarea transportului public in urmatoarele trei luni.

Cand vine vorba de mijloacele preferate pentru a cumpara un vehicul, 25% dintre britanici sunt dispusi sa utilizeze canale online de achizitie, urmati de polonezi (22%) si germani (21%).

Lasa comentariu