thumbs

Trendul-vedeta al sezonului in materie de decorare, in epidemie

„Poti sa ajungi sa te simti ca intr-o padure racoroasa intr-o incapere mica sau pe o terasa acoperita. Orice spatiu interior sau terasat poate fi transformat in copia fidela a naturii, se poate umple de verde si de viu. Se pot folosi vase uriate de peste 1 metru, in care se pot aseza crengi de copaci salbatici care sa arate ca o adevarata padure, se pot crea constructii intregi din plante supradimensionate, iar punctul de interes nu mai este aranjamentul de masa, ci cel al spatiului din jurul ei”, declara Nicu Bocancea.

Petrecerea de botez a fiului Cristinei Ich care a avut loc de curand a fost organizata de Nicu Bocancea si este un exemplu de implementare a trendului in voga de aducere a exteriorului in interior.

„Am primit din partea Cristinei acordul de a face tot ceea ce ma inspira ca decor si am pornit de la spatiul in care urma sa se desfasoare evenimentul: o terasa exterioara de palat, in stil brancovenesc. Fiind din caramida, am simtit din prima ca are nevoie de mult verde, asa ca i-am dat viata si am transformat-o intr-o gradina exterioara, plina de vegetatie. Am dus pe terasa 25 de copaci inalti de 3 metri, am creat multe candelabre masive din flori albe, cu instalatii electrice integrate, pe care le-am suspendat din tavan cu ajutorul unor arcuri. Desi aranjamentele erau grandioase, greutatea lor nu putea fi perceputa, pentru ca atarnau din tavan si pareau ca se misca usor, ca intr-un dans. Cromatica folosita de alb-verde catifea a fost foarte simpla, inspirata din spiritul regal al locatiei si de puritatea evenimentului”, povesteste master floristul Nicu Bocancea.

Potrivit acestuia, si un spatiu interior poate fi transformat peste noapte intr-o adevarata pajiste dintr-o gradina botanica.

„Atelierul Iris, locul in care experimentam si redecoram in permanenta, s-a transformat intr-o zi intr-o oaza verde, pentru ca am acoperit intreaga pardoseala cu gazon verde si proaspat, astfel ca fiecare om care intra simtea ca patrunde intr-un spatiu magic. Unii clienti veniti sa-si cumpere flori au spus ca s-ar descalta, ca sa se simta ca in copilarie cand alergau desculti prin iarba”, isi aminteste Nicu Bocancea.

Nicu Bocancea este cel mai premiat master florist din Romania pe plan local si international. A castigat trofee la competitii internationale in Europa si Asia si este al saptelea cel mai bun florist al Europei, in urma participarii la Campionatul European de Floristica din 2016.

In calitate de master florist, Nicu Bocancea va reprezenta Romania in 2021 la Europa Cup.

Nicu Bocancea lucreaza de mic copil in atelierul de flori al parintilor sai, a studiat si a predat la cele mai prestigioase scoli internationale din domeniu si experimenteaza design-ul floral de peste 20 de ani, fiind unul dintre mostenitorii celui mai longeviv si respectat business floral de familie din Romania, Iris, de 50 de ani pe piata locala si internationala.

Lasa comentariu