Trei transfugi din Sudan și Somalia, reținuți cu focuri de armă la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au făcut uz de armă pentru prinderea a 3 cetăţeni africani care au intrat ilegal în România. Au mai fost reținuți și doi tineri români care încercau să îi ajute pe transfugi.

Cei trei africani au fost observaţi cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei, în apropierea localităţii Mihăileni, în timp ce se deplasau dinspre Ucraina spre România. Au urcat într-un autoturism cu numere de Bulgaria care nu a oprit la semnalul poliţiştilor de frontieră.

„Conducătorul a încercat să fugă. Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale, pentru reţinerea autoturismului şi a ocupanţilor mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. Colegii noştri au găsit autoturismul abandonat şi au reţinut persoanele, iar pentru stabilirea identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi”, a declarat Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, citată de Agerpres.

Cetăţenii africani provin din Somalia şi Sudan. Au vârste între 17 şi 24 de ani şi intenţionau să ajungă în Germania.

Ocupanţii autoturismului sunt doi tineri români în vârstă de 23 şi 26 de ani, din judeţul Suceava.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi. Cetăţenii străini au fost preluaţi de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.

Lasa comentariu