thumbs

Polonezii de la Solaris livreaza 20 de troleibuze noi catre un oras din Romania. Cat au costat acestea

Producatorul polonez de autobuze Solaris Bus & Coach va livra 20 de troleibuze noi companiei de transport public a municipiului Ploiesti, in cadrul unui proiect european de aproximativ 47,7 mil. lei (circa 10 mil. euro), potrivit unui comunicat de presa al municipalitatii din Ploiesti. Noua investitie a municipalitatii ploiestene se va realiza prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila. Noile mijloace de transport public vor asigura functionalitatea la capacitatea de 100% a liniilor existente de troleibuz si respectarea orarului curselor, inclusiv la orele de varf.

Troleibuzele ce vor fi achizitionate de administratia locala vor avea o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun, vor dispune de un sistem de informare a pasagerilor, tracking GPS si anuntarea statiei urmatoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunturi si reclame, validatoare. Noile mijloace de transport urban, impreuna cu celelalte 18 autobuze diesel Euro6, ce au fost achizitionate deja de municipalitate, vor imbunatati flota de mijloace de transport ecologice in municipiul Ploiesti.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producatori europeni de autobuze si troleibuze, construind peste 17.000 de vehicule in 20 de ani de existenta. Compania poloneza, membra a grupului CAF Group, are contracte pentru a livra autobuze electrice si in Varsovia si Berlin.

sursa: Orange

Lasa comentariu