thumbs

Mai ai timp de un „selfie cu cometa”. Neowise va mai straluci pe cer abia peste 7.000 de ani

Pe cerul Romaniei se poate vedea in aceste zile una dintre cele mai frumoase comete din ultimile decenii. Neowise este descoperita recent de telescopul spatial Wise de la Nasa. Nucleul sau este acoperit cu materiale ce dateaza de la originea sistemului nostru solar. Cometa poate fi observata noaptea si cu ochiul liber. Pentru a o identifica orienteaza-te dupa steau Venus si Capella. Insa pentru ai vedea si mai bine coada, foloseste un binoclu. Fiind foarte stralucitoare, comenta a starnit pe facebook trend-ul „selfie cu cometa”.

In Romania comenta se va mai putea vedea in aceasta saptamana. Dupa ce se va indeparta de paman, Neowise va fi putea vazuta data viitoare peste 7.000 de ani.

Tatiana Pascovschi, corespondent Mediafax: „Este aproape ora 4 dimineata si m-am trezit sa vad pe cer noua comenta descoperita in martie 2020. Se numeste C2020 F3 NeoWise si poate fi vazuta in apropierea stelei Venus. Si ca sa fiu in trendul international, mi-am facut si un selfie cu cometa. Poti sa o faci si tu in urmatoarele zile, atat cat se va mai vedea pe cerul Romaniei.”

Lasa comentariu