thumbs

Ii vezi pe Maia Morgenstern si Marius Bodochi in „Capra cu trei iezi”, prima ecranizare a povestii lui Ion Creanga

Povestea o stii. Poate te-a speriat si pe tine necazul iezilor vanati de lup. Acum, Maia Morgenstern si Marius Bodochi sunt protagonistii primei ecranizari realizate dupa „Capra cu trei iezi” de Ion Creanga.

„Bazat pe una din cele mai cunoscute fabule romanesti, filmul <Capra cu trei iezi> isi propune sa dezvaluie adevarata natura a faimoasei povesti pentru copii si sa prezinte publicului o noua perspectiva, una care ofera imaginea reala a tragediei, dincolo de personificari si cantece vesele. Masca animalului are rolul sa pastreze iluziile culturii. Regizorul lasa sa cada mastile si foloseste chipuri umane”, noteaza producatorii.

Regizorul Victor Canache a lansat in 2019 un scurt metraj „Capra cu trei iezi”, finantat printr-o campanie de crowdfunding. Acum pregateste lung-metrajul, filmarile fiind programate in toamna.

Filmarile vor avea loc in Romania, in satul Malu cu flori din judetul Dambovita, pe un platou de filmare construit in totalitate de catre producatori folosind materiale reciclate dintr-o cladire abandonata.

In 2020 se implinesc 145 de ani de la publicarea povestii lui Ion Creanga in „Convorbiri literare”, „Capra cu trei iezi” fiind adaptata de-a lungul timpului pentru reprezentatii teatrale cu actori sau cu papusi. Potrivit producatorilor, este prima data cand cunoscuta poveste capata forma unui lung-metraj.

Lasa comentariu