thumbs

Angela Merkel si-a desemnat favoritul pentru a fi viitorul cancelar al celei mai puternice economii din Europa

Cancelarul Germaniei s-a intalnit cu Markus Soder, un bavarez a carui buna gestionare a pandemiei i-a dat rolul de favorit. Este pentru prima data cand un premier federal in exercitiu participa la un Consiliu al ministrilor bavarezi.

Cei doi, unele dintre cele mai populare personalitati din Germania nu s-au sfiit sa alimenteze speculatiile cu privire la succesiunea lui Merkel in 2021.

Cu toate acestea, Merkel nu si-a exprimat in totalitate sustinerea fata de Soder.

„M-am angajat sa fiu desebit de retrasa in problema succesorului meu”, a transmis cancelarul, a carui popularitate se afla la apogeu dupa 15 ani la conducerea Guvernului federal. Dar l-a laudat in conferinta de presa, fapt ce a alimentat speculatiile.

Vizita lui Merkel este „o marca a reconcilierii dupa cativa ani dificili” intre formatiunea conservatoare CDU si partidul-frate bavarez, CSU, a explicat Soder.

„Stiti ca nu voi mai candida pentru postul de cancelar la urmatoarele alegeri. Pot doar sa spun: Bavaria are un presedinte bun si m-a invitat astazi aici. Nu veti auzi mai multe de la mine in acest sens”, a spus Angela Merkel.

Lasa comentariu